H5P er et spennende verktøy som lar hvem som helst lage ulike interaktive oppgaver til bruk i undervisning. Du kan bygge inn oppgavene i en egen nettside som f.eks. WordPress, drupal eller moodle. Du kan også lage oppgaver direkte på nettstedet H5P.org

Dialogkort

I dette verktøyet kan du lage mange ulike oppgavetyper. For eksempel kan du med dialogkort lage kort med ord og forklaring. Disse kan brukes for å øve inn nye ord, uttrykk og setninger. På framsiden kan du legge inn hint, f.eks i form av elevenes morsmål. Du kan også legge inn lyd, men lydfilene må da lastes opp fra PC. Dialogkortene kan brukes i språklæring, matematikk, eller for å huske f.eks. historiske fakta.

Under ser du et eksempel fra Brødrene Løvehjerte.

Flashcards

Dette er en annen type som egner seg godt for språklæring. Elevene får se et bilde, med et spørsmål eller en ordforklaring. Så kan de selv skrive ordet eller begrepet det spørres etter. Eleven kan umiddelbart sjekke om han har skrevet riktig.

Ulike quiz oppgaver

I H5P finnes det mange ulike varianter for å lage quiz. Her kan du lage flervalgsoppgaver, fyll inn oppgaver, dra og slipp, marker ordet eller finn par. Oppgavene kan blandes i en quiz, eller de kan presenteres enkeltvis. Du kan også lage spillebrett med ulike oppgaver på brettet. Under ser du et eksempel fra tema “arbeidsliv” i samfunnskunnskap.

Interaktiv video

H5P har også et verktøy som gjør at du kan skape interaktive videoer. Du kan legge til forklaringer, ekstra bilder, ulike quiz oppgaver, tekst, lenker og merkelapper. Du kan også gå fram og tilbake til spesielle punkt i videoen. Eksempelet under viser kongens tale fra hageselskapet i 2016. Jeg har tenkt å bruke den i forbindelse med at elevene nå skriver egne nyttårstaler. Det kan du lese mer om her.

Lydopptak og lytting

H5P har også flere verktøy som støtter lyd, som for eksempel diktat, få spørsmål opplest eller øve på uttale. Ulempen er at lydopptak kun fungerer i chrome.


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: