Til Dovre faller

Lær historien om Norges Grunnlov på 3 minutter og 44 sekunder! Sangen og videoen ble laget til 200 års jubileet i 2014. Teksten er skrevet av Hanne Vennemo, prosjektleder i NRK Super, og den er godkjent av både historikere og Storting. 112 barn er samlet i Eidsvollsbygningen for å spille inn musikkvideoen. Dette var en morsom og fengende måte å lære om Norges grunnlov på. Vi startet med å se videoen på storskjerm i klasserommet.

Elevene fikk utdelt teksten og etter å ha hørt sangen noen ganger jobbet vi videre med innholdet.Det kan du lese mer om her.

Skakke gi opp

Håp hører også våren til og av og til så kan noen og enhver trenge en liten oppmuntring. AdmiralP har tidligere vært en stor suksess og jeg har endt opp med å velge “skakke gi opp” som ukas sang.

Det var en liten utfordring å finne hele teksten, derfor har jeg valgt å bruke Unni Wilhelmsens tolkning fra programserien Hver gang vi møtes som utgangspunkt for lytteoppgaver.

Teksten og oppgavene vi har brukt finner du her.

Teksten og oppgavene vi har brukt finner du her.


Tone Evensen

Jeg er lærer på grunnskole for voksne og deler dagen med 16 fantastiske gutter mellom 15 og 18 år. De lærer norsk og jeg lærer pashto og dari. Hvis noen lurer, kan jeg melde om motiverte, høflige, blide gutter med mye humor. Målet mitt som lærer har alltid vært å bidra til best mulig læringsutbytte for alle elever. Jeg ser på hver elev som en ressurs i klasserommet og gjør mitt beste for å lære hver og en av dem å kjenne. De siste 3 årene har jeg jobbet på Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Der har jeg jobbet med å utvikle læringsressurser og holdt en rekke kurs for lærere og skoleledere rundt om i Norge.

0 kommentarer

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: