Godt nytt år til alle dere fantastiske lærere der ute!

2016 var et spennende, interessant og lærerikt år for min del. Jeg var så heldig å få jobbe med en gruppe fantastiske, unge gutter fra Afghanistan. Gutter som kom til Norge med sine drømmer og håp for framtida. De har vært lærevillige, motiverte og har i løpet av året lært ufattelig mye.

Jeg har også lært mye dette året. Jeg har lært om hvordan det er å være enslig mindreårig asylsøker på flukt gjennom Europa. Jeg har lært ting om Norge som har skremt meg. Og jeg har et håp om et varmere samfunn i 2017. Det å skrive blogg om livet i et flerspråklig klasserom har vært veldig givende. Tusen takk til alle dere som leser, kommenterer og ikke minst gir meg positive og konstruktive tilbakemeldinger. Bloggen er godt besøkt, så jeg antar at dette er nyttig for flere enn meg. Nederst i innlegget finner du en liste over de mest populære innleggene i 2016.

Hva vil skje framover

img_02262017 er i gang og vi har fått utdelt blanke ark og nye fargestifter sånn at vi kan fylle våren med nye, kreative og spennende prosjekter. Superhelter, brøkbingo, Alf Prøysen, musikk og språk og Norge på kryss og tvers er noe av det dere kan vente å lese om på bloggen framover.

Klassen er stadig i endring. Noen flytter videre ut i kommuner i Norge, noen blir sendt til nye mottak, mens andre etter hvert også må forlate landet. Noen legger ut på nye reiser i et stadig kaldere Europa, mens andre sendes tilbake til hjemlandet og en usikker framtid. Vi har hele tiden vært et flerspråklig klasserom. Nå har vi fått enda flere språk. Kurdisk, arabisk, dari, pashto, urdu, usbeki, farsi, tyrkisk og nepali er alle språkene i klassen nå ved oppstarten av 2017.

Populære innlegg i 2016

Vurdering og kartlegging underveis
Å beskrive en venn ved hjelp av skriverammer
Musikk i språkopplæringen
Vi leser Brødrene Løvehjerte
Øv muntlige ferdigheter
Sommerfugler i vinterland – det har blitt kaldt nå
Selfies og andre blikjent aktiviteter
Jeg er forelsket…. Quizlet
Flerspråklig animasjonsfilm
Pedagogisk planlegging og tilrettelegging


Tone Evensen

Jeg er lrer p grunnskole for voksne og deler dagen med fantastiske ungdommer i alderen 16-24 r. De lrer norsk og jeg lrer arabisk, swahili, somali, litauisk, dari og tegnsprk. Mlet mitt som lrer har alltid vrt bidra til best mulig lringsutbytte for alle elever. Jeg ser p hver elev som en ressurs i klasserommet og gjr mitt beste for lre hver og en av dem kjenne. De siste 5 rene har jeg jobbet p Ringsaker voksenpedagogisk senter, som lrer p grunnskole for voksne. (Ungdomsklassen) Tidligere har jeg jobbet p Nasjonalt senter for flerkulturell opplring (NAFO). Der har jeg jobbet med utvikle lringsressurser og holdt en rekke kurs for lrere og skoleledere rundt om i Norge. I 2017 fikk jeg den europeiske sprkprisen for arbeidet med bloggen og srlig fokuset p flersprklighet som ressurs. I 2018 ble jeg tildelt prisen som rets fabelaktig formidler av Kopinor. f denne anerkjennelsen for arbeidet med bloggen og i klasserommet inspirerer meg til jobbe videre. De siste rene har jeg i tillegg gitt ut flere Pedlex hefter og bruk av fortelling i sprkopplring og som verkty for livsmestring. Og mitt siste prosjekt er Hugin og Munin, et digitalt lremiddel for ungdom med kort botid. En pilot ble publisert i 2020 og vi jobber n med videreutvikle ressursen.

1 kommentar

Kristin · januar 4, 2017 8:05 pm

Godt nyttår! Takk for ein inspirerande blogg!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: