Godt nytt år til alle dere fantastiske lærere der ute!

2016 var et spennende, interessant og lærerikt år for min del. Jeg var så heldig å få jobbe med en gruppe fantastiske, unge gutter fra Afghanistan. Gutter som kom til Norge med sine drømmer og håp for framtida. De har vært lærevillige, motiverte og har i løpet av året lært ufattelig mye.

Jeg har også lært mye dette året. Jeg har lært om hvordan det er å være enslig mindreårig asylsøker på flukt gjennom Europa. Jeg har lært ting om Norge som har skremt meg. Og jeg har et håp om et varmere samfunn i 2017. Det å skrive blogg om livet i et flerspråklig klasserom har vært veldig givende. Tusen takk til alle dere som leser, kommenterer og ikke minst gir meg positive og konstruktive tilbakemeldinger. Bloggen er godt besøkt, så jeg antar at dette er nyttig for flere enn meg. Nederst i innlegget finner du en liste over de mest populære innleggene i 2016.

Hva vil skje framover

img_02262017 er i gang og vi har fått utdelt blanke ark og nye fargestifter sånn at vi kan fylle våren med nye, kreative og spennende prosjekter. Superhelter, brøkbingo, Alf Prøysen, musikk og språk og Norge på kryss og tvers er noe av det dere kan vente å lese om på bloggen framover.

Klassen er stadig i endring. Noen flytter videre ut i kommuner i Norge, noen blir sendt til nye mottak, mens andre etter hvert også må forlate landet. Noen legger ut på nye reiser i et stadig kaldere Europa, mens andre sendes tilbake til hjemlandet og en usikker framtid. Vi har hele tiden vært et flerspråklig klasserom. Nå har vi fått enda flere språk. Kurdisk, arabisk, dari, pashto, urdu, usbeki, farsi, tyrkisk og nepali er alle språkene i klassen nå ved oppstarten av 2017.

Populære innlegg i 2016

Vurdering og kartlegging underveis
Å beskrive en venn ved hjelp av skriverammer
Musikk i språkopplæringen
Vi leser Brødrene Løvehjerte
Øv muntlige ferdigheter
Sommerfugler i vinterland – det har blitt kaldt nå
Selfies og andre blikjent aktiviteter
Jeg er forelsket…. Quizlet
Flerspråklig animasjonsfilm
Pedagogisk planlegging og tilrettelegging


Tone Evensen

Jeg er lærer på grunnskole for voksne og deler dagen med 16 fantastiske gutter mellom 15 og 18 år. De lærer norsk og jeg lærer pashto og dari. Hvis noen lurer, kan jeg melde om motiverte, høflige, blide gutter med mye humor. Målet mitt som lærer har alltid vært å bidra til best mulig læringsutbytte for alle elever. Jeg ser på hver elev som en ressurs i klasserommet og gjør mitt beste for å lære hver og en av dem å kjenne. De siste 3 årene har jeg jobbet på Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring (NAFO). Der har jeg jobbet med å utvikle læringsressurser og holdt en rekke kurs for lærere og skoleledere rundt om i Norge.

1 kommentar

Kristin · januar 4, 2017 8:05 pm

Godt nyttår! Takk for ein inspirerande blogg!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: